Londen, Parijs, Berlijn, Barcelona & New-York

Het zijn dé pareltjes als het gaat om een stedentrip, maar niet alleen deze pareltjes verdienen een plek. Er zijn zoveel bestemmingen die nog onbekend zijn, maar zeer geschikt zijn als stedentrip en ik hoop je meer inzicht te geven in deze ontdekte, maar ook nog onontdekte bestemmingen.

Pak je bagage en vlieg, vaar of rij de wereld rond


 24899815_1512966915491177_7983699074435010636_n

Porto,

Dit jaar vloog ik voor het eerst in mijn leven naar Portugal.
Om precies te zijn naar Porto.
Porto staat bekend om zijn port en zelf had ik nog nooit eerder port gedronken, maar tot mijn verbazing viel de port goed in de smaak.
Porto kenmerkt zich vooral door de prachtige bruggen over de rivier de Douro
en de bekende porthuizen.

Qua eten wist ik niet wat ik moest verwachten
Wat mij opviel is dat er in Porto veel zoetigheid te halen valt.
Eén van de lekkernijen waar ik mij helemaal vol mee heb gepropt zijn de bekende custart taartjes.

Het is gemaakt van bladerdeeg en zit vol met custart en ze zijn van boven gekarameliseerd. Daarnaast is er ook veel eten uit de zee te vinden zoals:
inktvis, stokvis, mosselen en garnalen.
Porto heeft mij verbaast als het gaat om het uitzicht en de grote van de stad met een wir-war aan straatjes en natuurlijk zijn de meeste gebouwen betegeld met de befaamde portugese tegeltjes.

Zelf zijn we in december vertrokken naar Porto, maar ik zou aanraden om het voorjaar of in de zomer te gaan, zodat het meeste plezier uit de stad kunt halen.

Vanuit Amsterdam is het 2:45 uur vliegen naar Porto. Ik betaalde 55 euro per ticket (retour) en had via Airbnb een appartement gehuurd. In totaal was ik 110 euro per persoon kwijt voor een weekend. Je kunt gemakkelijk met de Metro naar de stad. De kaartjes kun je kopen op het vliegveld en je kunt wanneer je een ticket hebt gekocht deze weer opnieuw opladen. Ook in Porto moet je niet vergeten om in en uit te checken met je metropasje.

Voor iedereen die naar Porto gaat
veel plezier.