Waarom ik 3 maanden over halfjaars lenzen doe?

Tja lenzen voor 6 maanden, daar zou je ook 6 maanden mee moeten doen.
Bij iemand die de zaakjes goed op orde heeft en geen vriend heeft die ze afhandig maakt lukt dit ook prima, maar ik presteer het vaak om de 6 maanden die er voor staan in te korten na 3 maanden. In principe neem ik altijd mijn maandlenzen mee op vakantie. Mijn vriend daar in tegen  gaat echt voor echt gemak op vakantie en schaft altijd dag lenzen aan. Meerdere malen heb ik mij moeten verdedigen, waarom ik in godsnaam altijd die maandlenzen meeneem, want dag lenzen zijn toch veel makkelijker.
Ook deze vakantie had ik mijn maandlenzen mee en mijn vriend zijn dag lenzen.
Ik had voor een halfjaar aan lenzen pakjes meegenomen, want wie mij kent weet dat ik een chaoot ben en vaak dingen kwijt ben.

Beeeeernd ik ben mijn lens kwijt geraakt.
Daar zit ik weer op mijn knieën on der het wasbakje. Dit keer niet onder mijn eigen wasbak, maar onder de wasbak in Griekenland. met één oog half zicht struin ik met mijn handen de vloer af naar dat glibberige doorzichtige stukje silicone. Inmiddels heb ik overal gekeken, maar het is nergens terug te vinden. Nou laat ook maar zitten! Ik heb mij alweer kapot geërgerd en ik pak wel weer een nieuwe lens. De volgende dag is inmiddels aangebroken en inmiddels ben ik weer voorzien van twee goede ogen met het zicht van een adelaar.

Daar waar ik zicht heb als een adelaar ziet mijn vriend inmiddels de wereld zoals een mol deze zou zien. Met één oog half geopend komt hij mij tegemoet en zegt meerdere keren dat hij niets ziet met de nieuwe dag lenzen, die hij speciaal had aangekocht voor de vakantie. Ik vraag hem of hij ze misschien moet omwisselen, maar daar was volgend mijn vriend geen sprake van. Nee deze man wist heel goed aan welke kant hij welke lens moet doen! Net alsof ik daar verstand van zou hebben. Dan opper ik toch nog maar een van mijn fantastische ideeën. Bernd….. “kan het misschien zo zijn dat je de verkeerde sterkte hebt gekocht?” Nou dat ik die vraag durf te stellen is wel heel erg gewaagd.
Nee hij weet prima welke sterkte hij moet aanschaffen. Mijn vriend dacht ik ga toch maar even kijken of ik die vrouw van mij ongelijk kan bewijzen. Hij trekt zijn reistas open en zijn ogen werden groter en groter. Ik zag aan hem dat dit het moment was dat hij moest bekennen dat mijn idee niet slecht was en dat ik hem door en door ken. Daar kwam het hoge woord er uit. Ik heb per ongeluk + besteld terwijl ik – heb.

Deze adelaar deed vervolgens een vreugde dansje en bood haar mol twee paar lenzen aan. Je weet wel die maand lenzen waar hij zich 10 keer van heeft afgevraagd, waarom ik die mee neem op vakantie. Ik neem die mee voor elke keer dat ik weer op de vloer lig te zoeken naar een lens en voor elke keer dat mijn vriend de verkeerde dag lenzen besteld.  Maar ook gewoon, omdat ik graag de opticien wil spekken met wat extra geld.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s