Pula de 7e stad van Kroatië.

 

Afbeeldingsresultaat voor pula

 

Pula is de 7e stad van Kroatië en heeft vele bezienswaardigheden.
Zelf ben ik één keer in Pula geweest tijdens mijn vakantie in Rovinj.  Pula staat bekend als één van de historischte steden van Kroatië.  Tot 1947 hoorde Pula bij Italië en het kent daarom ook vele Italiaanse invloeden.  De stad ligt aan de Adriatische zee en is uiterst geschikt voor een zonvakantie evenals stedentrip.

Historisch
De nummer 1 bezienswaardigheid is het grootse amfitheater van Pula. Dit theater doet denken aan het bekende amfitheater in Rome. Echter zul je in dit theater minder massatoerisme aantreffen.  Het wordt vandaag de dag gebruikt voor opera’s en concerten. Onderin het amfitheater kun je als bezoeker terecht bij een museum die gaat over het maken van olijfolie.  Niet alleen het amfitheater is het bezoeken waard, maar ook de tempel van Augustus.  Het is een Romeinse tempel en vermoedelijk gebouwd tussen 2 v.Chr. en 14 n.Chr. en vernoemd naar Augustus. Augustus was de eerste keizer van het Romeinse Rijk. De tempel is goed bewaard gebleven en een prachtig stuk geschiedenis.

De stranden
Pula ligt gelegen in de regio Istrië en hier vind je veel natuurstranden. Eén ding die je hier niet zo snel zult vinden zijn zand stranden. Je vind er voor namelijk kleine baaien en kiezelstranden. Het is dus verstandig om waterschoenen mee te brengen. De stenen kunnen erg scherp zijn en je haalt je huid er gemakkelijk aan open.

Winkelen
Mocht je tijdens je vakantie willen winkelen dan zit je goed in Pula. Je vind er diverse boetiekjes, maar ook grote supermarkten zoals de Lidl, Kaufland en Konzum.  Daarnaast heeft Pula haar eigen markt die veel bezoekers trekt. De locals gaan hier naar toe voor verse groenen en fruit en je vind er zelfgemaakte olijfolie, honing en likeuren.

Hoe kom ik er?
In principe kun je met de auto vanaf Nederland reizen naar Pula dit bedraagt zo’n 1.397,3 km met de auto. Het is ook mogelijk om vanaf Schiphol rechtstreeks te reizen naar Pula.

Feiten:
Oppervlakte: 51,65 km2
Bevolking: 57460 (2011)
Taal: Kroatisch
Munteenheid: Euro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s