In de Laars van Italie ligt de prachtige regio Calabrië. In het noorden vind je heuvelachtig landschap. Dit is één van de eerste plekken waar ook de Grieken zich vestigden. Het is daarom ook niet zo verwonderlijk dat er nog inwoners zijn die Grieks spreken. Calabrië ligt aan de Thyrreense kust en is echt een lust voor het oog. Je vind hier niet het jetset leven inclusief dure boten, snelle auto’s, en hippe ‘dure’ restaurants. Dit heeft Calabrië ook niet nodig, omdat de regio veel te bieden heeft als zonvakantie en cultureel gebied. De regio beschikt namelijk over kilometerslange kustlijnen en de prachtigste kleine dorpjes, het is net alsof de tijd hier heeft stil gestaan. Daarnaast is er voor de zwemliefhebbers kraakhelder water. Eén van de stranden staat in de top 100 van mooiste stranden ter wereld: Capo Vatican.

Dit strand is natuurlijk erg bekend en daarom ook met name in het hoogseizoen erg druk. Mocht je opzoek zijn naar rust dan zijn er vele stranden waar je dit kunt vinden. Eén ding waar je zeker rekening mee moet houden is dat de zeebodem snel afloopt. Dit kan dus gevaarlijk zijn wanneer je hier niet op verdacht bent.

Naast de prachtige stranden is er in deze regio ook genoeg te zien als het gaat om cultuur. Deze regio is echt een must voor de cultuursnuivers onder ons. Calabrië heeft veel kastelen tot haar beschikking zoals de Castello di Santa Severina of het Castello di Rocca Imperiale. Wanneer je hier een bezoek brengt, waan je, je zeker in de middeleeuwen. Mocht je genoeg hebben van de kastelen dan is ook een dagtrip naar Napels en Pompeii een optie.

Ben jij al getriggerd om naar Calabrië te reizen?

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s